dilluns, 22 de setembre del 2014

Hi ha algun cinèfil per ací?



Potser algú de vosaltres, abans de triar l'assignatura de cine i més... ja havia notat la picada del cuquet del cinema. A "Els Simpson", per posar només un exemple, hi ha un munt d'homenatges a pel·lícules famoses de tots els temps, i, us ho assegure, és un plaer descobrir-los-hi. 


El cert és que el cinema, quan és art (sí, xiquets i xiquetes: tot el que veieu a la pantalla gran no ho és, ni de bon tros, però ja en parlarem) és un art amb un alt grau d'expansió (un altre parèntesi: ens arriba molt poca cosa de fora dels EEUU i d'Europa) i, almenys, reconeixem molts èxits del cine europeu i del nord-americà. 


Gràcies al meu amic Francesc J. López, que ha compartit la notícia amb mi (gràcies, Paco!), us puc oferir aquest divertiment cultural: el diari ARA ha publicat aquesta entrada, amb un vídeo que recull, en cinc minuts, cent de les escenes més famoses de la història del cinema. Hi inclou un enllaç per verificar quantes n'hem encertat. De segur que, d'ací a un any, la vostra cultura cinematogràfica haurà millorat considerablement. I és que el seté art estarà molt, molt present enguany. Xe, de cine!

4 comentaris:

Unknown ha dit...

M´agradat molt el video que hem vist en classe perque a diaria veig els simpsons i la veritat es que la majoria de escenes que hem vist no me done conta.
Per eixemple he vista la pelico de Psicosis i el capitul en el que se simula la escena pero no m´havia adonat conta de la semblansa entre les escenes.

Q ha dit...

M'alegre que t'haja agradat. Aquest recull d'Els Simpsons ens mostra (moltes vegades irònicament o paròdica) com d'important és el cinema en la cultura actual. Confie que, en acabar el curs, pugueu gaudir molt més de l'audiovisual, siguen obres mestres del cinema o, en aquest cas, Els Simpsons.

Unknown ha dit...

M'ha cridat molt l'atencio el descobriment de que el simpsons fan molts planos i seqüencies a homenatges de pel·licules, m'agradat molt descubrir ho.

víctor jarque ha dit...

Jo savia ja que els Simpsons fan moltes escenes de les quals ixen A les películes y el plans i secuencies son els mateixos que els de les películes y aquestes coses me donat compre ja que diariament també veíg aquests dibuixos